Verzenden & Retouren

Wanneer ontvang ik mijn bestelling?
Je bestelling zal gemiddeld tussen de 1 en 4 werkdagen na de betaling bij het door jou opgegeven afleveradres worden bezorgd (verzending verlaten ons magazijn van dinsdag tot en met zaterdag, feestdagen en bedrijfsluitingen niet meegerekend). Om te zorgen dat je bestellingen netjes worden afgeleverd werken we samen met een professionele transporteur. Hierdoor is het ook mogelijk om je bestelling te traceren zodat je precies kunt zien waar het pakketje zich bevindt vanaf het moment dat het ons magazijn verlaat. Zodra je bestelling verstuurd is, kun je de track & trace code vinden in je mailbox.
Wij kunnen helaas geen exacte datum of tijdstip garanderen waarop een pakket wordt afgeleverd. Zorg daarom altijd dat er iemand aanwezig is op het afleveradres.

Retourneren
Je kunt om diverse redenen de keuze maken om je bestelling of een deel van je bestelling te retourneren. Let wel; voor elke reden van retourneren geldt een aparte procedure. Lees dus goed deze pagina door om misverstanden en vertragingen te voorkomen.

Retourprocedure
Voor alle procedures is het belangrijk om (indien van toepassing) het product in de originele verpakking en een nieuwe omverpakking terug te sturen, voldoende gefrankeerd en de factuur bijgesloten.
Bewaar de factuur goed. Dit vergemakkelijkt de afhandeling van de aanvraag. Voeg altijd een volledig ingevuld retourformulier inbij.

Wie betaalt voor de verzendkosten voor retourzendingen?
Indien je product direct bij levering defect is, dien je het product retour te sturen zoals hierboven beschreven. De kosten die je hiervoor maakt, krijg je van ons teruggestort op je rekening. Bij retournering van een product wegens annulering of ruilen, komen de verzendkosten voor je eigen rekening. Wanneer je een defect gebruikt product ter reparatie opstuurt zijn de verzendkosten eveneens voor je eigen rekening.

Bestelling annuleren
Ben je niet tevreden met je aankoop of wil je er om een andere reden van afzien, dan kun je de aankoop uiteraard annuleren of ruilen. Het is wel van belang dat het product compleet is en geheel onbeschadigd volgens bovengenoemde retourprocedure wordt gertourneerd. Producten die beschadigd zijn of gebruikssporen vertonen, komen niet voor ruilen of restitutie in aanmerking. Wil je een product ruilen, dan retourneer je het verkeerde product en doe je een nieuwe bestelling via de webshop.

Bestelling is beschadigd aangekomen (transportschade)
Wanneer je een bestelling krijgt geleverd die (ernstig) beschadigd is, dien je ons op de hoogte brengen via een e-mail. Vermeld in je bericht het ordernummer en de artikelcode.

Levering komt niet overeen met wat er besteld is
Komt de levering niet overeen met wat je hebt besteld, dan vragen wij je dit zo snel mogelijk te melden. Retourneer het product volgens bovenstaande procedure. Wij vergoeden je de verzendkosten.