Testing

Revisie werkplaats

Burton Car Company hecht veel waarde aan het leveren van kwalitatief goede producten. Dat geldt ook voor al onze gereviseerde onderdelen voor de Citroën 2CV. Om de kwaliteit van onze revisieproducten te kunnen garanderen worden deze individueel getest. Alleen op deze wijze kunnen wij u zoveel mogelijk een plug-and-play product aanbieden, waarop wij u met vol vertrouwen een jaar garantie verlenen.

Om een goede kwaliteit te kunnen garanderen testen wij onze motoren en carburateurs op een motortestbank waarop deze onder alle mogelijke belastingen en toerentallen getest kunnen worden. Deze motortestbank is van het wervelstroom type en werkt door middel van elektromagnetisme. Eenvoudig gezegd is het een elektromotor die een tegengesteld koppel ten opzichte van de motor kan geven. Hierdoor is de motor of carburateur deels of vol te belasten op ieder gewenst toerental. Om te voorkomen dat de wervelstroomrem oververhit raakt wordt deze door water gekoeld. Om het benzine/luchtmengsel te controleren is de uitlaat van de testbank voorzien van een Breedband Lambdasonde. Met deze Lambdasonde is de verhouding van het benzine/luchtmengsel nauwkeurig te controleren.

 

Burton testing sticker

Motoren

Het testen van een motor duurt minstens 20 minuten en begint met een opwarmfase. Tijdens deze opwarmfase draait de motor met ongeveer 2500 tpm en een belasting van 25%. Tijdens het opwarmen wordt de motor voor de eerste maal gecontroleerd op voldoende oliedruk en eventuele lekkages. Wanneer de motorolie een temperatuur van 80 graden Celsius heeft bereikt begint de belangrijkste testfase. De motor wordt kortstondig vol belast en doorloopt zijn gehele toerenbereik. Tijdens deze testfase worden oliedruk, koppel, vermogen en benzine/luchtmengsel nauwkeurig gecontroleerd. Na deze testfase draait de motor nog enige minuten stationair en wordt de motor voor de tweede maal gecontroleerd op eventuele oliesporen. Alleen wanneer de motor vrij is van lekkages en aan alle door Citroen opgegeven waarden voldoet verlaat de motor de revisiewerkplaats. Door iedere motor op deze manier te testen kunnen wij een kwalitatief hoogwaardig product garanderen.

Carburateurs

Naast elke gereviseerde motor worden ook alle gereviseerde en nieuwe carburateurs grondig getest. De carburateurs worden hierbij op een motor gemonteerd die aan de fabriek specificaties van Citroen voldoet en aan de testbank gekoppeld is. Bij het testen van een carburateur wordt gecontroleerd of deze bij iedere voorkomende belasting en toerental een zo ideaal mogelijk benzine/luchtmengsel afgeeft. Wanneer het benzine/luchtmengsel niet aan de vereiste waarde voldoet wordt deze gecorrigeerd door de sproeierbezetting van de carburateur aan te passen. Tevens worden het stationaire toerental en het daarbij horende mengsel (CO percentage) zo ideaal mogelijk afgesteld. Ondanks alle controles en eventuele correcties, kan het nodig zijn om een gereviseerde of nieuwe carburateur na montage op uw 2CV, Méhari, Ami of Dyane nogmaals bij te stellen of de sproeierbezetting te wijzigen. Dit geldt vooral voor 2CV's die bijvoorbeeld voorzien zijn van een niet origineel luchtfilter of Powertube.

U bent altijd welkom om voor vragen of advies contact met onze revisiespecialisten op te nemen.

Met vriendelijke groet,

Alex van Mullem
alex@burtoncar.com
Chef Revisiewerkplaats