16.4. Bevestigen van de drukknopen

 

Nu de softtop voor het eerst op de auto staat kunt u ook de deurtjes erin ritsen. De deurtjes zijn verschillend, u heeft een linker- en rechterdeur bij de softtop gekregen. U kunt ze onderscheiden door te kijken naar het raam dat 'dakpansgewijs' op de deur is genaaid.

 

Bevestigen van de drukknopen. Hierbij gaan we ervan uit dat u een tonneaucover heeft en dat de drukkers daarvan al op de body zijn geplaatst.
1. Plak een stukje ducttape aan de binnenkant van de deur en druk vervolgens het deurtje stevig op de drukker op de body. Deze laat dan een afdruk achter op het ducttape, zodat u een goede markering heeft voor het plaatsen van de drukkers (zie afbeelding 1).
2. Maak gaatjes op de aangegeven plekken en bevestig daar de drukknop (4 drukknopen per deur).
3. Nu dienen aan elke kant van de softtop 2 zogenaamde tenaxendrukknopen te worden geplaatst. Prik hiertoe aan de voorzijde met een priem door de flap van de softtop en door het deurtje op de aluminium driehoek. De tenax komt ongeveer 25 mm boven de voorste drukknop van de deur (zie afbeelding 2). Let er ook op dat u de tenax niet te dicht bij de rits plaatst.
4. Boor een gat van 4 millimeter in de driehoek van de ruit op de afdruk van de priem. Tap in dit gat vervolgens schroefdraad M5x1. Schroef hierin de meegeleverde tenaxbolkopbout M5.
5. Ook aan de flap aan de achterzijde van de softtop dient een tenaxknop te komen. Houd rekening met de ritssluiting en de drukker t.b.v. de tonneau-cover en softtopdeur (zie afbeelding 3). Teken het gaatje af en boor deze met een boortje van 5 millimeter. Voor het vastmaken deze tenax hoeft u geen draad te tappen, maar kunt u de tenaxbolkopbout bevestigen door een ring en borgmoer aan de binnenkant van de body te plaatsen.
6. Bevestig nu aan beide flappen de tenax. Hiervoor dient u het gat in de softtop groter te maken. Doe dit met een gatenknipper of hol pijpje met een doorsnede van 8 millimeter. De tenax bestaat uit 2 delen die u met het meegeleverde sleuteltje op elkaar kunt draaien.

  

afb. 1 Afdruk maken met ducktape
 

afb. 1 Afdruk maken met ducktape

afb. 2 Tenax voorkant
 

afb. 2 Tenax voorkant

afb. 3 Tenax achterkant
 

afb. 3 Tenax achterkant