Burton

Nostalgische funauto voor dagelijks gebruik
De Burton is gebaseerd op een 2CV onderstel, daarom zijn kosten zoals brandstofverbruik, aanschafprijs, belasting, onderdelen en verzekering zo laag. De 2CV biedt een ideale basis door zijn eenvoudige maar doeltreffende techniek. Citroën heeft in 45 jaar ruim 5 miljoen Eenden gemaakt. De Eend is daardoor ongelooflijk goed uitontwikkeld en doordacht. De vering en wegligging van een 2CV zijn, voor iemand die er nog nooit in heeft gereden, een openbaring. Het gewicht van de Burton is ongeveer een derde lager en maakt remweg, acceleratie en vering nog beter dan bij een eend.

Ruimte
De bagageruimte van de Burton is groot. Via de afsluitbare achterklep is een bagageruimte van 610 liter bereikbaar (ongeveer 6 kratten bier!). Voorin bij de motor is nog eens 100 liter opbergruimte beschikbaar, voor bijvoorbeeld gereedschap of een tent.

Softtop of Hardtop
De Burton kan geleverd worden met een hardtop en een softtop. De hardtop is bedoeld voor dagelijks gebruik. De stoere vleugeldeuren zorgen voor een vlotte instap. De deuren zijn snel te verwijderen en kunt u kwijt in de bagageruimte, zodat u targa rijdt. De hardtop is getest bij extreme kou tijdens de wintersport.

De softtop is erg handig als nooddak tegen regen en kou. Het dak is erop en eraf in minder dan een minuut en kan makkelijk mee genomen worden in de kofferruimte of achter de bank. Het opklapbare frame in volledig van RVS.

Elke Burton anders
De mogelijkheden om de auto haar eigen gezicht te geven zijn legio. De body is leverbaar in 1600 RAL kleuren. De spatborden kunnen vervangen worden door cyclewings, er is keuze uit een voorruit of aeroscreens, 2CV dashboard of luxe klokken, 2CV velgen of sportvelgen enzovoort. Ook het interieur kan naar eigen smaak en budget worden ingericht.

Prestaties
De prestaties van de Burton zijn zoals men van een sportauto mag verwachten. Door zijn lage gewicht, de aërodynamische vormgeving en de goede wegligging heeft u eigenlijk al genoeg aan een standaard 2CV motor. Opvoeren is niet echt moeilijk. Het stappenplan begint met afgedraaid vliegwiel, grotere cilinders en een elektronische ontsteking. Opvoeren tot over de 140 km/u behoort tot de mogelijkheden.

Bouwhandleiding
Voor het bouwen van de Burton is een bouwhandleiding onmisbaar. Deze behandelt de volledige ombouw van Eend naar Burton met technische beschrijving. Als u niet zeker bent of de bouw wel gaat lukken of als u gewoon meer wilt weten kunt u de online bouwhandleiding raadplegen.

Prijs vanaf:

€ 4.299,00

Brandstofverbruik:

1:20

Gewicht:

480 kg

Wegenbelasting:

€ 90,00 per jaar

WA-verzekering:

€ 60,00 (ook voor jongeren erg goedkoop)

Maximale snelheid:

120-140 km/u

Onderhoud:

eenvoudig en goedkoop

Wegligging:

uitstekend

Polyester body:

goedpassend/in elke kleur

Kofferruimte:

710 liter

Kachel:

geschikt voor alle jaargetijden

Dak:

hardtop met vleugeldeuren en/of softtop

Burton is een internationaal geregistreerd handelsmerk

 

Zelf bouwen:

Een sportauto bouwen is een avontuur waar u misschien als kleine jongen al over heeft zitten dagdromen. Het lef, het geld en de beslissingsbevoegdheid ontbraken in uw jonge jaren. Nu is dat anders. U beslist zelf over de leuke dingen van het leven. Moeilijk? Voor het bouwen van een Burton hoeft u geen ervaren monteur te zijn. Met wat gezond verstand, de juiste motivatie, een standaard gereedschapsuitrusting en de bouwhandleiding kunt u in zo'n 100 uur een Burton bouwen. Het aantal uren is afhankelijk van de staat van de donorauto, de ervaring van de bouwer, de afwerking en de hoeveelheid aan accessoires. Problemen? Tijdens de bouw staat Burton Car Company voor u klaar met advies, hulp, gereedschap en onderdelen.

De eerste fase is het demonteren van de donorauto en het gereedmaken van het rollend gedeelte. Daarna volgt de opbouw van de body, inbouwen van het interieur en de afwerking. Tenslotte wordt de auto door de plaatselijke RDW gekeurd.

 

Manier 1: Alles zelf doen
De meeste mensen doen alles zelf; de bouw van een Burton begint dan met het aanschaffen van een donor-Eend. Nadat de RDW de identiteit van de auto heeft vastgesteld kan de donorauto gedemonteerd worden. Daarna kan begonnen worden met het opbouwen van de Burton.
De donor-Eend kunt u bijvoorbeeld aanschaffen via Marktplaats.nl, maar ook Burton Car Company heeft verschillende donor-Eenden te koop staan. Deze zijn reeds geschouwd door de RDW.
In de praktijk betekent het klaarmaken van het rollend gedeelte in 95 % van alle gevallen dat bijvoorbeeld het chassis vervangen moet worden. Deze is gewoon nieuw verkrijgbaar.

Nadat de donor-Eend is gesloopt en het rollend gedeelte is opgebouwd, begint u met het opbouwen van de body van de Burton. Om daarover wat ideeën op te doen kunt u hier, of op onze Media-pagina, de Burton onderdelen-prijslijst downloaden. Ook kunt u deze configurator gebruiken om een kleurstelling voor uw auto te bepalen.
De prijslijst is opgebouwd met behulp van pakketten. De pakketten staan onderstreept, en erachter staat de prijs van het pakket vermeld. De onderdelen die deel uitmaken van het pakket staan met een asterisk (sterretje)  aangegeven. Deze onderdelen zijn uiteraard ook los te bestellen; dan betaalt u de prijs die erachter staat. Wat u uiteindelijk nodig hebt uit de prijslijst, is sterk afhankelijk van uw smaak en van wat u allemaal zelf kunt maken of kunt hergebruiken van de donor-2CV.

Manier 2: Technische gedeelte uitbesteden
Het is ook mogelijk om het technische gedeelte uit handen te geven, door het zogenaamde ‘rollende gedeelte’ door Burton Car Company te laten bouwen. Dit betekent dat u zelf geen donorauto hoeft te kopen en te demonteren. Een rollend gedeelte wordt geleverd met een geschouwd kenteken en alle onderdelen die normaal gesproken van een donorauto gebruikt kunnen worden voor de Burton. Denk aan de achterbank en de 4 velgen van de Deux-Chevaux.

Bij het opbouwen van een rollend gedeelte gebruiken wij altijd een nieuw chassis en een gereviseerde carburateur, motor en versnellingsbak.

Een rollend gedeelte is leverbaar vanaf 6295 euro. Na het rollend gedeelte kunt op dezelfde manier als hierboven beschreven met behulp van de Burton onderdelen-prijslijst uw eigen auto samenstellen.

Manier 3: een complete auto kopen

Occasion
Burton Car Company heeft altijd een aantal gebruikte Burtons op voorraad. Bekijk ons actuele aanbod op onze Occasion-pagina. Klik hier.

Compleet Afgebouwd
U kunt uw Burton ook geheel of gedeeltelijk naar eigen specificatie laten bouwen. Er zijn veel opties en accessoires om uit te kiezen, dat maakt het extra leuk om uw eigen auto samen te stellen. Ervaren monteurs, gespecialiseerd in het bouwen van Burtons, zorgen voor de bouw en afwerking van uw auto. Prijzen variëren tussen de €11.000,- en €25.000,-.