Burton 2CV Parts

Al sinds het ontstaan van de Burton en 2CV pickup worden er door Burton Car Company veel onderdelen voor de Citroën 2CV gemaakt. Sinds 2009 heeft de ontwikkeling en revisie van 2CV-onderdelen een grote vlucht genomen en werd het merk Burton 2CV Parts geïntroduceerd.

Onderdelen:

Onder deze merknaam brengen wij een grote diversiteit aan onderdelen op de markt, waarbij wij streven naar de beste kwaliteit en een betaalbare prijs. Alleen onderdelen die kwalitatief gelijk zijn aan originele, of verbeterd zijn verdienen het keurmerk Burton 2CV Parts.

Om verschillende redenen besluiten wij een onderdeel in eigen beheer te ontwikkelen. Dit kan zijn omdat een onderdeel slecht verkrijgbaar is, van slechte (imitatie-)kwaliteit is, of omdat we mogelijkheden zien verbeteringen aan te brengen. Zo kiezen wij er steeds vaker voor om een nieuw onderdeel van roestvast staal te fabriceren, bijvoorbeeld uitlaten en bevestigingsmiddelen. Ook aan de vorm en passing van onderdelen zijn vaak verbeteringen te doen. Voorbeelden hiervan zijn de RVS stelmoffen en de rubberen warmteafvoerslangen die wij ontwikkelden.

Revisie:

Naast het ontwikkelen van nieuwe onderdelen hebben wij ons ook gericht op het reviseren van alle technische delen van de 2CV. Door te investeren in een revisie-werkplaats en de bijbehorende machines kunnen wij nu volledig gereviseerde motoren, versnellingsbakken en carburateurs aanbieden.

 

 

Gereedschap:

Ook werden verschillende gereedschappen ontwikkeld om het sleutelen aan 2CV's voor particulieren gemakkelijker te maken. Inmiddels bieden wij een complete lijn met specifiek 2CV-gereedschap aan.