11. Hard-top

Om ook in de winter- en regenperiode van uw Burton te kunnen genieten is er een hardtop ontwikkeld. Met zijn naar boven klappende vleugeldeuren transformeert het de Burton van een coole cabrio tot een stoere coupé.
U kunt nu op 3 manieren rijden: Cabrio, Targa of compleet gesloten. Het uitnemen van de deuren kost slechts enkele minuten en ook de achterschelp kan simpel gedemonteerd worden.
Let op ! doordat de Burton een handgebouwde sportauto is, garanderen wij bij een Hard-top en Soft-Top 90% waterdichtheid.

Het dak wordt in 2 gelcoatkleuren geleverd, wijnrood en zwart. Desgewenst kan het in elke gewenste kleur gespoten worden, en ook is het mogelijk om het dak in 2 kleuren te laten spuiten.

Montage van de hard-top

Het monteren van de hardtop is niet heel erg moeilijk, maar kost wel veel tijd voor een optimaal resultaat.
Het dakpakket bevat de volgende onderdelen:
· Polyester deuren en polyester achterschelp
· RVS binnenframes voor deuren en achterschelp
· Scharnier met uitneembare pen
· Gasveren
· Deursluitingen
· Rubbers voor het waterdicht afsluiten van het dak
· Achterruitje met rubber en pees
· Alle benodigde boutjes en moertjes.

Het enige waar u voor moet zorgen zijn de klapraampjes met scharnieren uit de voordeuren van de 2CV samen met de raamclips (kikkers)
Het dak wordt standaard geleverd in de kleur zwart of wijrood.
Het is zeer goed mogelijk om het dak in elke gewenste kleur over te spuiten, maar dan moeten eerst alle onderdelen gemonteerd en afgesteld worden totdat het dak op de juiste manier op de auto zit, daarna moeten de losse onderdelen verwijderd worden en kan het dak gespoten worden. Daarna is de eindmontage kinderspel.

Het is raadzaam om voor de montage eerst de nodige tape aan te brengen op de body, om beschadigingen te voorkomen. Ga even met een stukje schuurpapier langs alle randen van deuren en achterschelp om de scherpe randen van het polyester te verwijderen.

Voordat het dak gemonteerd kan worden moet eerst de hoge voorruit exact op de juiste maat op de auto gemonteerd worden. Zorg ervoor dat de centrale bevestiging van de voorruit volgens de aangegeven maten is geboord:

Controleer daarna of de ruit onder de juiste hoek staat, de afstand tussen de bovenzijde van de voorruitstijl en de rand boven de bank moet 760 mm zijn.

De Burton op wintersportvakantie
 

De Burton op wintersportvakantie

Het eindresultaat
 

Het eindresultaat