10. RDW Keuring

Bij een kitcar wordt de auto in drie hoofdonderdelen verdeeld namelijk het chassis, de carrosserie (koets) en de aandrijflijn (motor).
Een kitcar is per definitie een auto die op basis van een bestaande andere auto wordt gebouwd. De wet voor kitcars is dan ook als volgt: Indien er niet meer dan een van de drie hoofdonderdelen van een auto veranderd wordt is er geen nieuwe typegoedkeuring nodig.
Als er twee of drie hoofdonderdelen veranderd worden dan spreekt de RDW over een ‘nieuwe’ auto, en zal er een typegoedkeuring voor de auto moeten komen, met alle moderne bepalingen en crashtests tot gevolg.

Bij de bouw van een Burton worden de aandrijflijn en het chassis van de eend gebruikt, en wordt alleen de koets veranderd. Er is dus geen typegoedkeuring noodzakelijk voor de Burton. Omdat de Burton afwijkt van de eend is het wél noodzakelijk een ‘wijziging inrichting’ keuring te laten uitvoeren bij de RDW. Deze keuring kunt u vergelijken met een APK. Tevens moet er een weging uitgevoerd worden. Waanneer u een nieuw origineel chassis heeft gemonteerd moet daar een certificaat van echtheid bij afgegeven worden. Daarbij moet u het oude chassisnummer inleveren bij de RDW. De RDW voert een herinslag VIN (Voertuig Identificatie Nummer) uit. De Burton kan ook direct APK gekeurd worden, maar dit moet u wel aangeven!

Wanneer de Burton eenmaal goedgekeurd is door de RDW, dan hoeft u bij volgende keuringen (jaarlijkse APK) niet bang te zijn voor problemen met accessoires zoals bijvoorbeeld de voorruit.

ONDERWERPEN

10.1. Wijziging inrichting

10.2. Weging

10.3. Herinslag VIN

10.4. De keuring regelen

10.5. (Af)keurpunten