7. Body monteren

Chassispoten afzagen:

De achterkant van de body van de Burton valt over de chassispoten heen. Omdat de achterkant van de Burton rond loopt, moeten de beide achterpoten van het chassis afgeschuind worden om de body voldoende naar voren te kunnen schuiven. De foto's tonen hoe het chassis over 15 mm schuin afgezaagd wordt.

Body op chassis plaatsen:

Dan is nu het moment aangebroken om de body op het chassis te bevestigen. Houd er rekening mee dat de gaten van de body, de bodystrip, de chassisband, de chassisclip en het chassis overeen moeten komen om de bout er in te krijgen. Dit zal niet altijd het geval zijn dus hier zijn frustraties toegestaan. Uitvijlen of boren zouden een oplossing kunnen zijn. De body moet met M7-bouten gemonteerd worden.

Let op! De body zal altijd iets scheef staan ten opzichte van het chassis om aan de voorzijde ruimte te geven voor de dynamo. Uitmeten heeft dus geen zin!

- Plaats alle chassisclips op het chassis.(zie tekening)
- Plak het watervaste chassisband op de rand van het chassis waar de body op komt te liggen.
- Zet nu de body op het chassis. Til met twee man de body op en schuif eerst de achterkant van de body over de achterkant van het chassis. Trek de body naar voren tot deze over de achteras valt. Let op dat hierbij geen leidingen tussen de body en het chassis klem komen te zitten.Juist geplaatst komt de body vlak voor de t-splitsing van de remleiding te liggen.
- Gebruik de RVS bodystrips om de kracht van de bouten gelijkmatig over het polyester te verdelen. Anders zou de bodem van de body wel eens kunnen gaan golven. Let erop dat de linker en rechter strip verschillend zijn.
- Prik door het chassisband heen om gaten te maken voor de bouten die de body aan het chassis vastzetten. Doe dit bijvoorbeeld met een boormachine die je de verkeerde kant op laat draaien.
- Als u er zeker van bent dat de verbinding tussen het chassis (3) en de bodem van de body (6) goed gedicht wordt door het chassisband (5) kunt u de M7x25 bouten (1) vast in de chassisclips (4) draaien. Gebruik tussen de bout en de RVS strip (2) een M7 carrosseriering. Begin met de twee voorste en achterste bouten en werk naar het midden toe omdat de body anders scheef zou kunnen trekken. Voor de bouten bovenop de tankbeugel dient u de oude grote carrosserieringen te gebruiken.
- Zet als laatste de achterste 2 bouten van de body vast, deze zitten in de vloer van de reservewielbak. Het kan zijn dat de aanwezige gaten niet overeenkomen met het chassis, boor dan nieuwe gaten. De oude gaten kunnen eventueel met kit opgevuld worden.
- Het kan zijn dat aan de voorzijde van de bodystrip een gat is ontstaan, net achter de voorste bout. Dit is normaal en zal de sterkte niet aanpassen. Dit gat kan afgekit worden zodat het opspattende water buiten blijft.

Afzagen achterzijde chassis
 

Afzagen achterzijde chassis

Afzagen achterzijde chassis
 

Afzagen achterzijde chassis

Body op chassis
 

Body op chassis

Pedalenbeugel gemonteerd
 

Pedalenbeugel gemonteerd