3. Demontage donorauto

Het is altijd handig om de auto eerst helemaal te ontdoen van modder en ander vuil, voordat u begint met het demonteren van de donorauto. Zo houd u uw werkruimte en gereedschap schoon. Laat olie uit het carter lopen en remvloeistof uit het reservoir, verwijder ook de versnellingsbakolie. Breng de vloeistof naar een daarvoor bestemde plek in uw gemeente. Remolie kunt u moeilijk laten weglopen, in principe moet u dit "wegpompen" door de schroefnippels op de remtrommels (achter) en de remklauwen te openen en vervolgens de rempedaal herhaaldelijk in te trappen. Zorg dat de schroefnippels niet kapot gaan en gebruik flink wat kruipolie.
Een werkplaatshandboek over de donorauto kan u erg goed helpen bij het demonteren van de donorauto. Als u de auto demonteert, label dan alle onderdelen en bewaar ze samen met de boutjes, moertjes en ringetjes. Dit zal u een hoop tijd schelen bij het in elkaar zetten van het rollend gedeelte.
In deze handleiding worden de termen 'rechts' en 'links' gebruikt. 'links' is de linkerkant als u in de auto zit. (=bestuurderskant)
Als u geen nieuwe kabelboom van Burton Car Company wilt gebruiken, zorg er dan voor dat u de oude kabelboom intact laat, ook als u zelf een nieuwe wilt maken.
Problemen bij een (deels) zelfgemaakte of vermaakte kabelboom kan een specialist nauwelijks verhelpen. Daarom adviseert Burton Car Company een Burton kabelboom aan te schaffen. Zie voor details over de kabelboom hoofdstuk 6.
Als u een nieuw chassis wilt gebruiken, informeer dan eerst naar recente eisen en regels bij Burton Car Company. In Nederland moet u een herinslag VIN laten uitvoeren bij de keuring, zie hoofdstuk 10.

Donorauto
 

Donorauto

Links en rechts
 

Links en rechts

Na een paar uurtjes...
 

Na een paar uurtjes...