1. Inleiding

De Burton is het product van de broers Dimitri en Iwan Göbel. Deze twee broers, die uit een kunstenaarsfamilie stammen, hebben vanuit hun kunstzinnige passie voor autodesign de Burton ontwikkeld. Iwan is de zakelijke van de twee, en Dimitri is verantwoordelijk voor het creatieve gedeelte.

Samen zijn zij in 1993 begonnen met het importeren van de Lomax kitcar, en al snel kwam daar hun eerste eigen product bij, de 2CV pick-up. Duck Hunt Car Design was geboren.
Uit onvrede over de kwaliteit van de Lomax is uiteindelijk het idee van de Burton voortgevloeid. In 1998 is Dimitri begonnen met het ontwerpproces dat als codenaam tot de "Hunter" gedoopt werd.

Ruim een jaar is Dimitri bezig geweest in zijn atelier in Laag-Soeren. Een aantal schetsen, 160 kg plamuur en 15000 km schuren later, was de vorm van de auto definitief. Het ontwerp doet denken aan vroegere Alfa Romeo's, Delahaye, Jaguar, Bugatti, Morgan, maar het resultaat is toch geheel nieuw en wordt door jong en oud gewaardeerd.
9 Februari 2000 is de eerste body uit de mal gekomen, en werd de definitieve naam "Burton" bekend gemaakt. In mei 2000 op de Citromobiel beurs is de Burton, destijds nog zonder dak, voorgesteld aan het Nederlandse 2CV-minnend publiek.Op oudejaarsdag 2000 stond de teller van de bestellingen al op een indrukwekkende 98, en dat zonder advertentie budget.
Inmiddels, we spreken 2016, staat die teller al over de 1200. Dat betekent dat de Burton tot op heden de best verkochte Nederlandse sportwagen aller tijden is.

Als we wat eigenschappen van de Burton op een rijtje zetten is dat succes eigenlijk ook niet zo gek.De Burton heeft een zeer betrouwbare techniek. Een brandstofverbruik van 1:20. En een uitstekende wegligging. De wegenbelasting kost nog geen €40,- per jaar. Bovendien is de Burton heel goedkoop te verzekeren, ook voor jongeren. Veel aan het onderhoud is makkelijk zelf te doen en heel betaalbaar. Met hardtop geschikt voor alle jaargetijden en een ruime kofferbak is de Burton dus heel geschikt als praktische tweede auto. En zo kunnen we nog wel even doorgaan.Het komt er op neer dat we alle voordelen van de aloude eend combineren met een prachtig uiterlijk en vele malen betere wegligging. De eend is zo'n 50 jaar geleden geïntroduceerd en is verkocht tot 1988, er zijn in totaal ruim 5 miljoen eenden op de weg gezet. U begrijpt dat in al die jaren de auto ongelooflijk goed is doorontwikkeld. Op deze ideale basis zetten wij vervolgens de aantrekkelijk gevormde body van een Burton. Door het lagere gewicht en voornamelijk het lagere zwaartepunt van de Burton wordt het standaard eendonderstel plots comfortabel maar allesbehalve zwabberig, en is de Burton een fijne reisgenoot.

De Burton is een complete open sportwagen voor jong en oud, die door de praktische toepasbaarheid ook uitermate geschikt is voor dagelijks gebruik. Prima om heerlijke toertochten te kunnen maken, en zelfs geschikt om de boodschappen mee te doen. De prestaties van de Burton zijn de grote verrassing. De standaard eendmotor weet al vrij goed raad met de amper 490 kg die de Burton weegt. Kiest u echter voor de opgevoerde variant van de tweecilinder boxer, dan zult u zeker niets tekortkomen. Een standaardsprint van 0 naar 100 km/u lukt in minder dan 12 seconden, en de topsnelheid is door het maximale toerental zo'n 140 km/u. Verder opvoeren van de motor is mogelijk, maar het eendonderstel heeft wel z'n beperkingen.

Al met al is de Burton een nostalgisch ogende sportauto, met eigenschappen die hem geschikt maken voor dagelijks gebruik. Doordat het een kitcar is, heeft u zelf de hand in hoe u het een en ander gaat aankleden. Uit deze bouwhandleiding zal blijken hoeveel mogelijkheden en keuzes u heeft bij het samenstellen van uw auto.
Tevens zal deze bouwhandleiding u assisteren bij het bouwen en onderhouden van uw Burton.

Wij wensen u veel succes toe tijdens het bouwen van uw Burton, en veel rijplezier na die tijd.

Het Team van Burton Car Company.

Het eindresultaat
 

Het eindresultaat

Sleutelen aan de Burton
 

Sleutelen aan de Burton