Nieuwsbrief Oktober 2012

Click here for the English version  
   
 

Met een redelijke nazomer achter de rug is het bijna weer tijd om de auto klaar te maken voor de aanstaande winter. In deze nieuwsbrief al het nieuws en de hoogtepunten van de  afgelopen maanden, Burton in de media, en natuurlijk onze nieuwe producten voor 2CV en Burton. Lees snel verder...

 

In deze nieuwsbrief:

 

 
   
 

 

NIEUWS

Like us on Facebook!

Makkelijk kans maken op een leuke prijs? Let op! Op 1 november zal onder alle mensen die ons geliked hebben op Facebook een weekend Burtonrijden verloot worden. Loop deze kans op een fantastisch weekend niet mis en ga NU naar onze Facebookpagina!

ESCBO:

19 september is het officiële startshot gegeven voor de Electric Sports Car Build Off (ESCBO) in het Louwman Museum. Zeven teams bouwen een Elektrische Burton waarbij zij samenwerken met Siemens, de RDW en natuurlijk BCC. Via social media als Twitter en Facebook start daarmee misschien wel de mooiste en grootste kennis wedstrijd in de Nederlandse geschiedenis. Deze vorm van co-creatie kunt u volgen via deze pagina van ESCBO.

BTW-Verhoging!

Per 1 oktober is het BTW-tarief in Nederland verhoogd van 19 naar 21 procent. Hoewel het rijden en sleutelen aan de Burton voor sommigen een eerste levensbehoefte is, wordt ook Burton Car Company geraakt door deze maatregel. Wij hebben daarom de prijzen per 2 oktober veranderd op onze website. Zie de column van Iwan voor onze mening over dit onderwerp..


Verzendkosten omlaag:

Wist u dat wij de afgelopen maanden de verzendkosten flink hebben verlaagd. Zo kost een pakket tot 30kg binnen Nederland nog maar 6,50. Maar ook naar Duitsland (9,50) Belgie (7,00) of Frankrijk (12,5) zijn erg betaalbaar geworden. Via track & tracé krijgt u bericht waar en wanneer uw pakketje aankomt.

24H Spa:

Het weekend van 26-28 oktober wordt het circuit van Spa Francorchamps weer 24 uur in beslag genomen door 65 professionele 2CV raceteams! Ook dit jaar doen wij weer mee met onze Belgische REP ‘SMDW’. Rond het evenement hangt een vrijgevochten en gemoedelijke sfeer. Zo kun je gewoon een kijkje nemen in de (Formule 1) pitbox en over de schouders van de monteurs meekijken. Rond het evenement is een meeting met een campingterrein georganiseerd(Let op, het kan daar erg koud zijn). Zoals altijd komen hier veel uitgebouwde en getunede eenden en kitcars op af. Wees op tijd: Beleef de Ardennen, scheur een rondje over het circuit en proef s’nachts de sfeer van een 24H-race. Genoeg redenen dus om van deze race een leuk weekendje weg te maken! Wij zien u daar!

Hardtop gasveren:

De gasveren van de hardtop kunnen (vooral in de winter) voor wat problemen zorgen. Een gasdruk van ongeveer 15kg is gewenst, maar de veren kunnen langzaam druk verliezen. Hierdoor blijft de deur niet meer goed omhoog staan. De oplossing is eenvoudig, na laten vullen met gas. Voor 20 euro kunt u bij ons tijdelijk (t/m 30 november) de oude gasveren ruilen voor opnieuw gevulde gasveren.

Burton in KNAC Magazine

In het onlangs verschenen nummer van KNAC Magazine de Auto stond een lezenswaardig artikel over ons bedrijf, onze historie, onze activiteiten en onze toekomstplannen. Iwan Göbel vertelt onder meer over de plannen met elektrisch aangedreven Burtons en merkt op: ‘Het is nog steeds alsof we in een spannend jongensboek zitten. Lees het stuk HIER.


Le Citron Presse:

Van 8 t/m 11 mei 2013 vindt de10e  jubileumeditie van Le Citron Presse plaats. Bij deze Citroen rally staat de  nauwkeurigheid voorop, goed navigeren is absoluut vereist voor een goede score. De rallly begint in Nederland, maar 3 nachten verblijf in een hotel nabij Metz zijn inbegrepen. De inschrijving is sinds 1 september geopend, dus wilt u er nog bij zijn, wees snel!


...naar boven
 
   
 


NIEUWE PRODUCTEN VAN BURTON 2CV PARTS


De productie van nieuwe onderdelen hebben wij de afgelopen maanden nog eens wat opgeschroefd! Ons nieuwe onderdelenmerk ‘Burton 2CV Parts’ wordt inmiddels over de hele wereld verkocht aan 2CV- specialisten.


A1.8114 1e demper voor 2CV6 en Dyane6
Dit artikel wordt al lange tijd tegemoet gezien. Er was extra tijd nodig dit deel van de 2CV-uitlaat te recreeëren maar nu kunnen wij u een goed passend onderdeel met een extreme levensduur aanbieden tegen een scherpe prijs. Nu verkrijgbaar vanaf 149,50 euro.

A1.6311 Ruitenwisserasje 2CV
Vaak zorgen de ruitenwisserasjes bij de 2CV voor lekkage met alle gevolgen van dien. Nieuwe ruitenwisserasjes waren vaak stroef en het net niet! Om te voorkomen dat je ruitenwissermotor het te zwaar krijgt en je de originaliteit van de auto te niet doet kun je nu door Burton 2CV Parts vervaardigde asjes kopen die echt goed zijn! Bestel ze voor 39 euro per stuk. Klik hier

 

A1.3197 Binnenspiegel reparatiekit
`Het beeld in de binnenspiegel van de 2CV kan behoorlijk vertroebeld raken. Er kan zich een hoop stof in verzamelen en de spiegel kan corroderen. Wij hebben een setje samengesteld waarmee u uw binnenspiegel kunt repareren. Het kitje bestaat uit een gereedschap om de oude spiegel mee te openen, een nieuw glas, een nieuwe spiegel en een nieuwe spiegelomlijsting. Dankzij de nieuwe omlijsting kunt u deze reparatie onzichtbaar uitvoeren. Nu verkrijgbaar!

 


 

A1.6101 Voorruit 2CV gelaagd
Voorruit 2CV gelaagd, voortaan een Burton 2CV Parts product. Nu verkrijgbaar voor 49 euro.

A1.3904 Binnenbus Veerpot 2CV
De trekstangen van de 2CV worden binnen in de veerpotten aan deze veerschotels bevestigd. Duurzame teflon rand. Nu verkrijgbaar op de webshop voor 19,36 euro.

A1.5710 en A1.5711 Borgklem handremblok link en rechts
Handremblokklemmen links en rechts. De handremblokken worden in de remklauwen geborgd door deze 2 kleine veren die in de remklauwen worden geplaatst. Voor één auto zijn 2 linker en 2 rechter veertjes nodig. Prijs: € 3,50.

A1.1114 Rem- en Benzineleidingklem
De rem- en benzineleidingklemmetjes die verkrijgbaar waren begonnen ons steeds meer te vermoeien. De leidingen klemden niet goed en het klemmetje brak af of kwam zo weer uit het chassis gevallen. Dit product moest ook door Burton 2CV Parts verbeterd worden. Het klemmetje bestaat nu uit 1 deel met weerhaakjes, en is eenvoudiger te monteren. Nu verkrijgbaar uit voorraad. Per stuk € 1,50.


A1.2381 Draadeind M5 voor bevestiging accu
In aanvulling op de RVS accu/spanningsregelaarhouder (A1.2380) nu ook de 2 RVS draadeinden van 250 mm lang waarmee de accu wordt vastgezet.


...naar boven

 

 
   
 

 

WIST U DAT?


…..

De Burton Electric een wereldrecord heeft gevestigd door samen met 255 andere elektrische auto’s deel te nemen aan de ‘De langste elektrische auto parade’?

…..

De Burton Electric nu ook officieel een eigen kenteken heeft? Het is de 23-XHX-2!

…..

Na Burtonville nu ook Burtoncourt is ontdekt? Met dank aan Theo van Kempen!

…..

Deze waterput mede mogelijk is gemaakt door Burton Car Company?

…..

Ook de lokale bevolking van Ibiza de Burton ziet zitten als trouwauto?

….. Allard Assies belandde met een mooie foto van hem en zijn Burton in Architectuur NL? Klik hier voor het artikel.
..... Wij onze opendag nooit meer op vaderdag zullen houden omdat iedereen dan andere afspraken heeft?
..... We een leuke configurator voor de 2CV hebben ontdekt waar ook de Burton in is opgenomen? Klik hier om te proberen (werkt alleen in Internet Explorer)

...naar boven

 

 
   
 

 

AGENDA

Wat:

Wanneer:

Waar:

Meer informatie:

24H Spa Francorchamps 26-10-2012 - 28-10-2012 Spa, België www.24h2cv.be
BCC Kerstvakantie 22-12-2012 - 05-01-2012 BCC, Zutphen www.burtoncar.com
Interclassics & Topmobiel 11-01-2013 - 13-01-2013 Maastricht www.ic-tm.nl
Nieuwjaarsborrel en BOC ledenvergadering 19-01-2013 BCC, Zutphen www.burtonownersclub.nl
Jubileumeditie HKV HKD rally 01-03-2013 - 03-03-2012 n.n.b., Duitsland www.burtonownersclub.nl
International 2CV meeting Spain 31-07-2013 - 04-08-2013 Spain www.2cvspain2013.com

...naar boven

 

 
   
 

 

COLUMN

Help, ons geld moet blijven rollen!

Gek eigenlijk, een overheid die de bouwwereld eerst probeert te redden met een tijdelijke B.T.W.-verlaging naar 6% en vervolgens diezelfde B.T.W. verhoogt naar 21%, wederom onder het mom ‘de wereld te redden’. Het is een lastenverhoging die grote gevolgen zal hebben voor onze economie. De koopkracht zakt met bijna 2% en niemand zegt wat. Waar zijn de vakbonden gebleven die al staken bij 0,1% koopkrachtverlies? Wij worden collectief bestolen en geen ombudsman of consumentenbond die aan de bel trekt. De consument denkt toch niet dat de ondernemer deze 2% voor haar rekening neemt? Het slechtste wat een overheid in crisistijd kan doen, is het huishoudboekje op orde maken door haar burgers verder uit te melken. Deze centen moeten juist keihard blijven rond circuleren in onze economie. Bij de overheid staat geld overwegend stil. Betalingstermijnen worden opgerekt, wat een domino-effect creëert bij alle andere partijen. Ook banken doen hier hard aan mee en vertragen de geldstroom onnoodzakelijk. De bouwwereld dreigt inmiddels te bezwijken aan deze geldstilstand en trekt daar andere branches in mee. Weg met deze rem op de economische motor; geld moet rollen!

Onze overheid zou een goed begin maken door haar rekeningen veel sneller te betalen. Misschien ontstaat daaruit een ommekeer en zullen andere bedrijven volgen. Veranderingen bij overheden duren echter vaak eerder jaren dan maanden. Het wordt hoog tijd dat de overheid haar eigen organisatie en de vele suborganisaties gaat innoveren. Het nogal pretentieuze overheidsbeleid biedt echter een geringe overlevingskans aan nieuwe ideeën. Maar wat zou ik de overheid graag helpen met leren innoveren, mijn handen jeuken..

 


...naar boven

 

 
   
  Wilt u deze nieuwsbrief niet meer ontvangen, klik dan hier om u af te melden.
U kunt ook onze online versie van de nieuwsbrief openen.
 
 
Copyright 2010 Burton Car Company