Nieuwsbrief Maart 2012

Click here for the English version  
   
 

Geniet van onze eerste nieuwsbrief van dit jaar. Met de hoogste benzineprijs ooit (boven 1,80 Euro per liter) en een van de zuinigste sportwagens ter wereld zien wij  2012 met veel vertrouwen tegemoet.. Jullie ook?

 

In deze nieuwsbrief:

 

 
   
 

 

NIEUWS

Eend nog steeds de beste investering

Dat exclusieve oldtimers de laatste tijd als belegging populair zijn is bekend. Maar ook bij de ‘gewone’ oldtimers is er een trend te zien. Klik hier voor het volledige artikel. Opnieuw blijkt de Citroën 2CV de beste oldtimer te zijn om in te investeren. Van alle oldtimers die zijn opgenomen in de Duitse Oldtimer Index steeg de Eend in 2011 procentueel weer het meest in waarde. Dit was ook in 2009 en 2010 al het geval. Nummer twee: Renault 4, drie: Fiat 500, vier Porsche 924, vijf: Mercedes 300 SL Gull Wing.

Ik-wil-een-Burton-dag op 2e paasdag!

Volg je al jaren alles over de Burton maar komt het er maar niet van om nu eens te gaan kijken? Kom dan op maandag 9 april (2e paasdag) naar Zutphen en laat je betoveren in een Wereld van ronkende 2 cilinders, stoere sportwagens en (zelfgebouwde)  jongensdromen. Een dag die alleen maar in het teken staat van onze passie, de Burton Sport Car! Naast een geweldige rondleiding door de grootste sportwagen fabriek van Nederland mag je ook nog geheel vrijblijvend  een proefrit maken in een echte Burton. En misschien ontketenen wij de stampende Pk’s van de Turbo-Burton ook wel even voor een demonstratie!

Wat: Ik-wil-een-Burton-dag
Wanneer: 9 april 2012, 13.00 - 16.00 uur
Waar: Burton Car Company, Zweedsestraat 4, 7202CK te Zutphen

Burton inruil actie!

Ben je in het bezit van een Burton of 2CV en op zoek naar iets anders? Wij hebben nu het een en ander in te ruilen zoals:
Burton Classic met Frans kenteken, zwart met hardtop (15.500 euro) Klik hier voor meer informatie.
Citroen C4 Grand Picasso op LPG, zwart (7 persoons) bouwjaar 2007 (9.000 euro) Klik hier voor een foto.
Mini One, crème wit bouwjaar 2005 (10.000 euro) Klik hier voor een foto.
Motor Sailor stalen casco van 14 meter, (t.e.a.b.) Klik hier voor meer info.
Neem contact op met loek@burtoncar.com voor meer details.


Tijdelijk het boek ‘Ecowinst’ gratis bij uw bestelling

Bij een webshop bestelling vanaf 50 euro krijg je nu tijdelijk gratis het boek Ecowinst, hét handboek voor een energiezuinig huis. Met de stijgende gasprijzen wordt energiezuinig wonen steeds belangrijker. Geschreven door Iwan Göbel en zijn vrouw Sarah Monkau, Ecowinst laat zien dat de beste investering voor de toekomst een investering in energiebesparing is.  Dus ga snel naar de grootste 2CV-onderdelen webshop van Nederland scoor het boek Ecowinst en zet het geld besparen voort in huis! Voor meer informatie kijk snel op www.ecowinst.nl

Bronzen Paard gestolen en teruggevonden

Afgelopen maand zijn drie koperdieven opgepakt die het bronzen paard van onze overleden vader Henk hebben gestolen en op brute wijze in 35 stukken hebben gehakt. Meer in de column onder de agenda!

Quaife differentieel

Ooit gehoord van een Quaife Differentieel? De echte autofreak weet dat dit ding zorgt voor maximale grip in bochten. Het Quaife differentieel is zo slim dat hij de trekkracht van de motor altijd naar het wiel stuurt met de meeste grip op het wegdek. Hiermee wordt de tractie van de aangedreven wielen vergroot waardoor de motor zijn trekkracht veel beter overbrengt op het wegdek dan met een standaard differentieel. Het Quaife differentieel lijkt op een (gelimiteerd) sperdifferentieel maar werkt veel geraffineerder waardoor bijvoorbeeld aandrijfreacties in het stuur nauwelijks voelbaar zijn. 
Het Quaife differentieel is met gereviseerde versnellingsbak gewoon te bestellen bij ons in de winkel. Niet zeuren (over de prijs vanaf 989,95 euro) maar scheuren…

The Hague Bejing Challenge

Met een speciaal geprepareerde Burton vertrekken Marc en Simon op 5 mei 2012 in een 11.000km lange rally naar de Chinese muur! Zij zetten zich hiermee in om geld op te halen voor de kinderhulporganisatie Terre des Hommes. Help Marc en Simon door hun kilometers te kopen en maak kans op een reis naar China! Kijk op www.hbc2012.com hoe u kunt helpen.

Dé Het Kan Vriezen Het Kan Dooien-rit 2012

De enige rally ter Wereld waarin rijden met een dak verboden is. Editie nummer 9 ging van Lathum naar Bad Fredenburg (Duitsland) en terug naar Lathum. In dit evenement gaat het er niet om wie het snelst is maar wie de kortste afstand aflegt. Onderweg moet je foto’s maken van diverse opdrachten en daarmee kun je weer punten verdienen. Het prototype van de Turbo Burton heeft hier zijn vuurdoop gehad en de test glansrijk doorstaan. 1ste prijs is gegaan naar Pim en Loek Brand, 2e prijs ging naar Van der Veen en de 3e prijs naar Sander Oude Alink en zijn vader. Lees het artikel in de Gelderlander hier.


Tip voor de Burton rijder; Motorkapster

Het inlaatrubber op de carburateur zit meestal vast met twee slangenklemmen. De slangklem bij het luchtfilter kan een ster veroorzaken in de motorkap doordat het wormwiel van de klem de motorkap raakt. Monteer de klem altijd met het wormwiel aan de zij of onderkant en dus niet aan de bovenkant! En laat natuurlijk niet de schroevendraaier op het luchtfilter liggen want dan is alles voor niets geweest…

...naar boven

 

 
   
 


NIEUWE PRODUCTEN VAN BURTON 2CV PARTS


De productie van nieuwe onderdelen hebben wij de afgelopen maanden nog eens wat opgeschroefd! Ons nieuwe onderdelenmerk ‘Burton 2CV Parts’ wordt inmiddels over de hele wereld verkocht aan eend specialisten.


A1.4337 Olieleiding voor 2CV6 (A1.4340 voor Visa)
Een goede olieleiding vormt al jaren een probleem. Origineel is niet meer te krijgen en imitatie is een drama om te monteren. Tijd om in actie te komen dus! Door de leidingen van een koper nikkel legering te maken en veel energie te steken in de pasvorm, zijn de leidingen nu beter dan origineel! Burton 2CV Parts heeft meteen ook de Visa olieleiding gemaakt want daar was helemaal niets voor te krijgen. Prijs is 39 euro. Meteen bestellen? Klik hier.

A1.3178 Motorkap isolatie 2CV
Vaak is het originele isolatie materiaal van de motorkap losgelaten of moddervet. Wij hebben nieuwe isolatie gemaakt die zelfklevend en brandvertragend is. Dit artikel is verkrijgbaar voor € 29,75. Meteen bestellen? Klik hier

 

A1.4360 Ventilator poelie
De laatste jaren waren er verschillende poelies te krijgen die van zeer slechte kwaliteit waren door foute fabricage en slechte balans. Wij hebben een nieuwe poelie gemaakt die zoals origineel is hard-gesoldeerd. Deze nieuwe poelie kost € 44,99. Meteen bestellen? Klik hier.

 


 

A1.1349 Bumper bout RVS
Voor de 2CV, Dyane of AK bumpers nu deze mooie M7 bouten in roestvrijstaal blijvend in prijs verlaagd. Van 2,50 euro nu voor slechts 1,49 euro!

A1.3904 Wiellager 2CV
De ontwikkelingsafdeling van Burton 2CV Parts heeft een wiellager gemaakt dat ongeveer gelijkwaardig is aan een SKF lager maar dan veel goedkoper. Dit wiellager is bestand tegen opwaartse en zijwaartse krachten en kost  maar 20 euro per stuk! Direct bestellen? Klik hier.

A1.5337 Brilrubber 2CV6 Viton
De afdichting van de stoterstang gebeurt met een brilrubber, deze begint te lekken door veroudering van het rubber. Wij hebben nu een brilrubber gemaakt van Viton, een speciaal soort ‘rubber’(fluorelastomeer) met uitstekende hitte- en chemische bestendigheid. Ga een lekvrije toekomst tegemoet met deze superieure kwaliteit! De prijs is 7,50 euro per stuk.
Meteen bestellen? Klik hier.

A1.8592 / A1.8593 Knipperlichtbeugel RVS rechts / links
De knipperlichten van een 2CV worden aan de binnenkant van het spatbord vastgezet met een metalen beugel die vaak flink weggeroest is. Nu zijn deze beugels ook te krijgen in roestvrijstaal voor 7,95 euro per stuk.


A1.1106 Benzinepomp pakking dik
Op een 2CV motor zit tussen de benzinepomp en de motor een dikke pakking die in de meeste gevallen hergebruikt kan worden. Soms zitten er in deze pakking kleine haarscheurtjes waardoor er lekkage kan ontstaan. Tot voor kort moest je dan op zoek naar een goede gebruikte omdat een nieuwe slecht van kwaliteit was. Onze nieuwe pakking is echt vlak en van super kwaliteit. Direct bestellen? Klik hier. Voor slechts 7,50 euro.

A1.1115 Benzinefilter plastic
Een plastic benzinefilter die gemakkelijk tussen de benzineslang gemonteerd kan worden. Dit benzinefilter voorkomt dat vuil uit de tank of benzineleiding in de motor terecht komt. Monteer het filter altijd voor de brandstofpomp dit voorkomt dat er vuil in de pomp komt. Door dit filter in grote hoeveelheden in te kopen kunnen wij dit artikel nu aanbieden voor slechts 2,08 euro! Meteen bestellen? Klik hier.

A1.5776 Excentriek achterrem
De trommelremmen aan de achterzijde stel je af met excentrieken en een stelmechaniek voor het grove werk. Onze excentrieken zijn echt uit het midden zoals het hoort en hebben een merkteken op het hoogste punt. Er zitten in totaal 4 excentrieken op een auto (1 per remschoen). Meteen bestellen? Klik hier. Prijs 3,45 euro per stuk.

A1.8380 Stofkap draagarm achter
Om de achteras schoon te houden van stof en vuil is aan beide zijden een rubber kap geplaatst. Van deze stofkappen waren lange tijd alleen gebruikte exemplaren verkrijgbaar, als je ze al vinden kon.
Nu zijn ze nieuw uit voorraad leverbaar en voor een redelijke prijs € 14,28.

A1.7112 Speednut voor achterspatbord
Bij het monteren van het achterspatbord worden 4 zogenaamde speednuts over de rand van het scherm geschoven. Het spatbord wordt vervolgens aan de auto vastgezet met 4 speciale bouten (A1.7111) die vanaf het interieur door het achterspatbord worden gestoken. Wij leveren geen halve look-a-like maar een speednut die exact past en dus speciaal gereproduceerd wordt voor € 1,79 per stuk.

A1.1537 Vulplaat aluminium achteras
Onder de achteras wordt een aluminium vulblok geplaatst voor een juiste uitlijning van de achteras. Het heeft nog een functie, de achterdraagarmen zullen op deze vulplaat rusten wanneer het wiel volledig is uitgeslagen. Deze functie wordt door alle imitatie vulplaten vergeten. Onze vulplaat heeft dit wel en kost maar € 11,90.

A5.0107 Borgpen ventilatieklep 2CV
De ventilatieklep van de Deux Cheveaux zit vast in het midden van de klep met een kleine borgpen. Deze borgpen is nu ook exact gereproduceerd, evenals de bijbehorende borgklem (A5.0106). Verkrijgbaar voor € 2,14.

A5.0594 Carburateur schroefset 2CV
Tijdens het reviseren van de carburateur kwamen wij steeds mooie M5 schroefjes te kort om de deksel te monteren. Daarom kunt u bij ons nu ook nieuwe geel gepassiveerde carburateurdekselschroeven kopen in een setje van 6 stuks voor € 9,98

...naar boven

 

 
   
 

 

WIST U DAT?


….. De 2CV Turbo motor al de eerste meters heeft gemaakt?
….. Iwan tegenwoordig ook columnist is bij de Stentor, je vindt zijn eerste column onderaan de nieuwsbrief.
….. Interclassics & Topmobiel al een nieuwe Burtonrijder heeft opgeleverd?
….. Wij weer 28 nieuwe producten binnen hebben in het afgelopen kwartaal?
….. Het magazijn weer te klein is geworden door deze ‘Burton 2CV Parts’?
..... Onze showroom tegenwoordig verlicht wordt door LED verlichting?
..... Wij dit jaar al 8 clubs op bezoek hebben gehad voor een rondleiding en lezing?

...naar boven

 

 
   
 

 

AGENDA

Wat:

Wanneer:

Waar:

Meer informatie:

BOC – Onderstelafsteldag 10.03.2012 BCC, Zutphen www.burtonownersclub.nl
BOC - Flevolandrit 25.03.2012   www.burtonownersclub.nl
Vermogensbankdag 31.03.2012 Steenderen www.burtonownersclub.nl
Ik-wil-een-Burton-dag 09.04.2012 BCC, Zutphen www.burtoncar.com
BOC – Elektradag 14.04.2012 BCC, Zutphen www.burtonownersclub.nl
BOC – Kastelenrit 22.04.2012   www.burtonownersclub.nl
4e Dam-tot-dam-rit 28.04.2012   arthur@breuring.nl
The Hague Beijing challenge 05.05.2012 Den Haag www.hbc2012.com
Citromobile 2012 05.05.2012 – 06.05.2012 EXPO, Haarlemmermeer www.burtoncar.com
BOC – Polyesterdag 12.05.2012 BCC, Zutphen www.burtonownersclub.nl
2CV Meeting Frankrijk 16.05.2012 – 20.05.2012 Chateaubriant, Frankrijk www.burtoncar.com
BOC - Hunnebeddenrit + TT-circuit 27.05.2012 Drenthe www.burtonownersclub.nl
BOC - Pech onderweg / Zomer BBQ 09.06.2012   www.burtonownersclub.nl
2CV Meeting Duitsland 25.07.2012 – 29.07.2012 Duitsland www.det-2012.ccrr.de
ICCCR UK 09.08.2012 – 12.08.2012 Harrogate, UK www.icccr.com

...naar boven

 

 
   
 

 

COLUMN

Ook kunstenaars zijn ondernemers

Deze column draag ik op aan mijn overleden ouders die als kunstenaars mij hebben leren ondernemen. Afgelopen maand zijn drie koperdieven opgepakt die het bronzen paard van mijn vader in 35 stukken hebben geslacht. Het gajes moest de koperbuit met een straatwaarde van 180 euro nog met zijn drieën delen ook. Respectloos is het enige woord dat me hierover te binnen schiet. 

Gelukkig zijn er nog altijd grote groepen mensen die kunst wel weten te waarderen. Zo was ik afgelopen week te gast bij de uitreiking van de oeuvreprijzen van het Mondriaan fonds. Zo trots als een pauw stond ik te genieten van mijn oom Daan van Golden die eeuwige roem en 40.000 euro belastingvrij aan prijzengeld binnen harkte. Hij is voorlopig de laatste kunstenaar die een oeuvreprijs krijgt, want de kunstwereld is door bezuinigingen spijkerhard getroffen en moet inkrimpen.
Dit lijkt verschrikkelijk voor de sector, maar het zou wel eens de redding kunnen worden voor de ware kunstenaar. Creativiteit en vernieuwing ontspruiten in tijden van ontbering, dat weet iedere kunstenaar. Neem de Franse revolutie. Kunstenaars uit deze tijd hielden door vermoorde klandizie onder de adel plots geen klant meer over. Ze werden genoodzaakt kunst te maken voor het gewone volk. Juist Nederlandse kunstenaars als Vermeer en Van Gogh zijn toen groot geworden met alledaagse taferelen. Juist die creativiteit en vernieuwing van een kunstenaar heeft het bedrijfsleven nu heel hard nodig. Ik deel al jaren mijn aandelen met een groot kunstenaar, mijn broer Dimitri, en niet geheel zonder succes.

Rest mij nog een tip voor de politiek. Investeer vooral in opleidingen waar vanuit de markt veel vraag naar is. Het opleiden van teveel kunstenaars, waarvan slechts 5% werkelijk kunstenaar wordt, heeft iets wreeds. Het doet mij denken aan een hok met teveel kippen en te weinig voer. Arme kippen.


...naar boven

 

 
   
  Wilt u deze nieuwsbrief niet meer ontvangen, klik dan hier om u af te melden.
U kunt ook onze online versie van de nieuwsbrief openen.
 
 
Copyright 2010 Burton Car Company