Nieuwsbrief maart 2014

Click here for the English version  
   
 

Op 8 maart was het de warmste dag in meer dan 100 jaar en daarmee is officieel de lente begonnen wat ons betreft en hebben jullie recht op onze eerste nieuwsbrief van dit jaar.


In deze nieuwsbrief:


 
   
 

 

NIEUWS


ICCCR 2016 in Nederland

Over twee jaar komt dé Citroen Wereldmeeting naar Nederland. Dit internationale evenement voor alle typen klassieke Citroën’s komt naar het sfeervolle kasteel Middachten in De Steeg (vlakbij Arnhem). De organisatie verwacht een hoge opkomst vanwege deze geweldige locatie met zijn prachtige bossen, heerlijk watersportgebied,  vele kastelen en luxe hotels. En maar 20km van Burton Car Company!  Binnenkort meer info op: www.icccr2016.nl of: www.facebook.com/groups/ICCCR2016

Motorrijtuigen belasting oldtimers

De MRB-vrijstelling is helaas definitief teruggedraaid voor alle oldtimers jonger dan 40 jaar vanaf januari dit jaar. Benzineauto’s uit 1987 of ouder komen in aanmerking voor een kwarttarief, mits je ‘s winters  (december t/m februari) uw voertuig schorst.  Dus je 2CV of Burton van 1975 t/m 1987 kost je dan nog geen 30 euro per jaar! Valt met een 2CV allemaal dus best mee…. Meer info klik hier.


Aankomende beurzen

De komende maanden zullen weer in het teken staan van vele beurzen. Wanneer je naar een van de beurzen gaat, kun je een (internet)bestelling door ons gratis laten meenemen naar de beurs en daar afhalen. Zie agenda voor alle beurzen.


Burton occasions gezocht

Mede door een paar spannende projecten in het buitenland zijn wij weer op zoek naar gebruikte Burtons. Omdat nog altijd zeker 90% van alle Burton verkopen via ons lopen, raden wij verkopers aan zich even te melden via loek@burtoncar.com .Wij bieden drie opties: aankoop, inruil of consignatie.

Rally Burton

Steeds meer Belgen en Fransen kopen een Burton omdat het keuren veel makkelijker is geworden. Zo hebben wij net een Rally Burton afgeleverd aan Charly Gotlib. Deze onbetwiste Rally specialist deed al 25x mee aan de Dakar-rally en won in 2007 deze monsterrit met Hans Stacey in een vrachtwagen. Zijn Burton heeft dubbele sidepipes, carbon dashboard,  LED-koplampen met angel eyes en veel rally apparatuur aan boord. Onze monteurs zijn trots op het resultaat! Wij zijn erg benieuwd wat Charly gaat doen met zijn 500kg ‘Rally’ Burton.

Het kan vriezen het kan dooien rit 2014 (dooien deed het!)

Afgelopen weekend van 7, 8 en 9 maart werd de 11de editie van de HetKanVriezenHetKanDooien-rit verreden. Deze driedaagse winterrally voor bikkels wordt het liefst zonder dak verreden maar dat was geen straf met het warmste weekend in maart ooit. Net als bij de Elfstedentocht is het niet makkelijk om een plekje te krijgen dus wees er snel bij voor volgend jaar! Onder het motto: ‘Pas op het kan glad zijn’ en ‘Vaak ben je te bang’ zorgt de organisatie al 11 jaar voor een geweldige sfeer! Dit jaar was de Fam Dijkstra weer de beste.


Overname Citron Pieces

Citron Pieces produceert al jaren onderdelen voor diverse Citroën’s. Nu heeft Burton Car Company de productie van de meeste 2CV onderdelen overgenomen en zullen wij samen met Frank Riezebos de productie van nog meer nieuwe 2CV producten gaan opstarten. Mede door deze samenwerking willen wij binnen 2 jaar uitgroeien tot de grootste 2CV onderdelen producent van de Wereld.


Burton Rental VIPdag zaterdag 17 mei

Steeds meer mensen willen een Burton verhuurbedrijf starten in het buitenland. Met name op zonnige eilanden is dit zeer interessant! Door de grote belangstelling op de emigratiebeurs organiseren wij weer een voorlichtingsdag op Zaterdag 17 mei. Stuur een mail naar loek@burtoncar.com  als je meer info wil ontvangen.


Ik-wil-een-Burton-VIP-dag (21 april)

Speciaal voor de aankomende Burton liefhebber organiseren wij op maandag 2e paasdag  21 april op onze thuisbasis de Ik-wil-een-Burton-VIP-dag. Met een uitgebreide uitleg en rondleiding nemen wij echt even de tijd voor iedereen. Er zijn maar beperkte plaatsen dus meld je snel aan via loek@burtoncar.com. Meer info op www.burtoncar.com


Open dag Zondag 25 mei; Opening nieuwe winkel


Op zondag 25 mei is er weer een ouderwets gezellige open dag waar iedereen van harte welkom is. Dit keer openen wij de nieuwe winkel met vele dagaanbiedingen voor elke 2CV fan! Naast de verkiezing van de mooiste Burton van 2014 zijn ook weer de friettent, het springkussen, diverse workshops en een krukas revisie demonstratie op het programma. U bent vanaf 11 uur welkom. De verkiezing eindigt rond 15 uur en de deuren sluiten rond 16 uur. Meer info op www.burtoncar.com


Rechtszaak verloren

Afgelopen maand hebben wij een kortgeding aangespannen tegen DG Quality Parts in verband met het kopiëren van diverse ‘Burton 2CV Parts’ maar de rechter vond het (juridisch gezien) geen kopieën. Laten we het over de ethiek van onze ‘vrienden’ maar niet hebben. Meer info in het kranten artikel hier.

Zoek de verschillen.....

Wij voelen ons flink bestolen en zullen alles uit de kast trekken om dit tegen te gaan. Zo starten wij met de laagste prijsgarantie op de volgende producten. Uitlaatklem speciaal 47mm en 49mm, stelmoffenset RVS, warmteafvoer rubber en Chassis cataforese behandeld.


Bouwtip: Maak zelf een winddeflector

Wij zien wel eens winddeflectoren, die aan de zijkant van de voorruit zijn gemonteerd. Ze zijn echter niet bij ons te koop. Burton eigenaar Kees Flink met nummer 735 schreef een handleiding om ze zelf te maken. Deze bouwhandleiding kun je hier downloaden.


...naar boven
 
   
 NIEUWE PRODUCTEN VAN BURTON 2CV PARTSOnze ‘Burton 2CV Parts’ worden inmiddels over de hele wereld verkocht aan eendspecialisten.  Om onze marktpositie verder te versterken zullen wij de productie flink opschroeven! De volgende producten zijn weer toegevoegd aan ons assortiment:


A1.6332 Ruitenwisserarm Mehari RVS zwart / A1.6304 Ruitenwisserblad Mehari RVS

Nu ook verkrijgbaar voor de Mehari, onze RVS ruitenwisserbladen met RVS arm voor een betaalbare prijs € 29,95 per set


A1.6333 Ruitenwisserarm Dyane RVS zwart / A1.6304 Ruitenwisserblad Dyane RVS

Ook voor de Dyane of acadiane is een complete set verkrijgbaar in RVS voor slechts €29,95


A1.7140 Spatlap Dyane/Aca

Eindelijk weer een goede spatlap voor de Dyane of Acadiane.
Deze spatlap kost € 8,50 per stuk.


A1.8130 Hitteschild handremkabel RVS

 De handremkabel kan smelten door de hitte van de uitlaat. Speciaal daarvoor heeft Citroen ooit een hitteschild gemaakt in gewoon staal. Omdat deze niet goed passen op onze speciale uitlaatklemmen hebben wij een nieuwe ontworpen die op alle klemmen past en in RVS is. Nu van 12,50 euro voor slechts 9,50 euro!


A1.3185 Pedaalrubber rond oud type
Speciaal voor de oude 2CV hebben wij nu een pedaalrubber voor een oud model 2CV.
Per stuk € 2,55 euro


A1.8571 Claxon 2CV
De imitatie claxon die te koop was voor een 2CV was beschamend omdat tie klonk als een claxon van een brommer. Wij hebben een claxon met de juiste stekkeraansluiting, bevestigingsgat en natuurlijk geluid. Dat voor slechts een tientje!


A1.2767 Dopsleutel tuimelaarbouten versnellingsbak 2CV

Deze van gereedschapstaal gemaakte dop voor de tuimelaarbouten gebruiken wij al lang in onze werkplaats. Nu ook verkrijgbaar in de winkel voor € 35


A2.3717 Gaskabel Burton vernieuwd

De gaskabel voor de Burton hebben wij nog weer wat verbeterd met een speciale stelnippel en een rubbertje. Natuurlijk niet duurder geworden maar wel makkelijker! Prijs: 10 euro


A1.4379 Krukas revisie 2CV6
Wij zijn erg trots op onze gereviseerde krukas. Alleen wij slijpen alle lagertappen opnieuw en met grote precisie tot wel 0,001mm! Daarna worden de tappen gepolijst en herstellen wij als enige de microturbine ipv. de keerring. Ook het veel beter uitwegen van de drijfstangen maakt onze krukas beter dan origineel. Onze revisiemotoren vliegen inmiddels in grote getalen de hele Wereld over. Bekijk dit filmpje op Youtube. Wil je zelf een krukas of nokkenas monteren? Bekijk de uitgebreide instructiefilm.


...naar boven

 

 
   
 WIST U DAT?


….. Charly Gotlib ooit in een Visa Paris-Dakar heeft gereden?
….. De BOC weer allemaal leuke ritten en evenementen op de planning heeft staan voor 2014?
….. Wij op zoek zijn naar een nieuwe medewerker/stagiaire voor de (internet)shop?
….. De revisiewerkplaats na een jaar al weer uitgebreid moest worden?


...naar boven

 

 
   
 AGENDA

Wat:

Wanneer:

Waar:

Meer informatie:

A-Markt 22-03-2014 Gemert www.burtoncar.com
BOC Kastelenrit 30-03-2014 Limburg / Brabant www.burtoncar.com
Vermogensbankdag 19-04-2014 Terborg www.burtonownersclub.nl
Ik-wil-een-Burton-VIP-dag 21-04-2014 BCC, Zutphen www.burtoncar.com
Citromobile 03-05-2014 t/m 04-05-2014 Haarlemmermeer www.citromobile.nl
Burton rental VIP dag 17-05-2014 BCC, Zutphen www.burtoncar.com
Friese gemalenrit 18-05-2014 Friesland www.burtonownersclub.nl
Opendag BCC 25-05-2014 BCC, Zutphen www.burtoncar.com
2CV Nationale meeting Frankrijk 29-05-2014 t/m 01-06-2014 Saint Dizier www.2cvsaintdizier2014.fr
2CV Meeting Duitsland 24-07-2014 t/m 27-07-2014 Hofheim am Taunus www.det-2012.ccrr.de
Eurocitro 08-08-2014 t/m 09-08-2014 Le Mans www.eurocitro.org
ICCCR 2016 aug 2016 De Steeg www.icccr2016.nl  

...naar boven

 

 
   
 OPMERKELIJK

Dakar rally 1987 (Charly Gotlib achter het stuur van de Visa)

Kleppendeksel cake met een snufje half synthetische olie

Sluikreclame tijdens de Olympische spelen


...naar boven

 

 
   
  Wilt u deze nieuwsbrief niet meer ontvangen, klik dan hier om u af te melden.
U kunt ook onze online versie van de nieuwsbrief openen.
 
 
Copyright 2010 Burton Car Company