Nieuwsbrief Oktober 2013

Click here for the English version  
   
 

Door de snelle omzet groei en hoge werkdruk zijn wij helaas genoodzaakt van 6 naar 4 nieuwsbrieven per jaar te gaan. Dit betekent dat ze wel extra veel nieuws bevatten. Veel leesplezier met deze oktober nieuwsbrief…


In deze nieuwsbrief:


 
   
 NIEUWS


Volg Burton op Facebook!

Facebook is al jaren het medium waar je op de hoogte kunt blijven van je vrienden, familie en kennissen. Maar natuurlijk ook van het leukste bedrijf want Burton Car Company zit al een aantal jaren op Facebook! Dus wil je als eerste weten dat er een nieuwe occasion bij is gekomen of dat lang verwachte nieuwe product verkrijgbaar is? 'Like' ons dan door naar onze Facebookpagina te gaan!

2CV Wereldmeeting Alcaniz

Begin augustus werd er weer een grootse wereldmeeting voor 2CV's georganiseerd, ditmaal in Spanje. Burton Car Company liet zich ook daar weer van zijn beste kant zien, en reed met 2 vrachtwagens en een stand van 24 meter lang af naar de plaats Alcaniz in Spanje. Met amper 2500 auto's was het een van de slechtst bezochte wereldmeetings in jaren. Met geen enkele schaduw op de camping was de 43 graden niet vol te houden. Door ruzie tussen de Spaanse clubs onderling waren er maar 25 vrijwilligers die de meeting hebben georganiseerd. Polen in 2015 zal beter zijn. En de ICCCR 2016 in Nederland wordt een letterlijke thuiswedstrijd. Meer foto's vind je op onze Facebook pagina in het fotoalbum.

Verbouwing shop en nieuw magazijn

Na de bouw van een grotere revisiewerkplaats dit voorjaar, is het tijd om ook meer ruimte te creëren voor ons alsmaar groeiende assortiment. Met een omzetgroei van 15% binnen een half jaar moeten we de komende maanden weer flink verbouwen. Het magazijn wordt verplaatst naar de loods tegenover het hoofdpand en uitgebreid met 50 meter stelling van 4,5 meter hoog. Daarna zal de oude revisiewerkplaats worden toegevoegd aan onze winkel. Daarmee zal de ingang op een andere plek komen en ook onze balie wordt verplaatst om zo meer inpakruimte te creëren voor de vele pakketjes.


Burton in Hart van Nederland

Al de hele zomer maakt Hart van Nederland leuke reportages met een Burton in de hoofdrol. Deze prachtige rode Burton was afgelopen zomer de ster van de show bij het televisieprogramma Hart van Nederland op SBS6. Het is onze beste marketting actie ooit, Een Burton verhuren aan SBS die ruim 8 weken lang elke dag door 1 miljoen kijkers wordt bekeken. Kijk hier de clip over de langste dorpstraat van Nederland met Burton! Deze unieke Burton staat momenteel te koop bij ons. Nieuwsgierig? Klik hier.

Het bronzen Paard van Henk Göbel volledig hersteld, beveiligd en teruggeplaatst

Het bronzen Paard van de overleden vader en kunstenaar Henk Göbel, werd begin 2012 van zijn sokkel gesloopt. Op 23 januari werd het in 28 stukken in een schuurtje teruggevonden. Gemeente Rheden gaf Iwan en Dimitri Göbel de opdracht voor de herstelwerkzaamheden van het Paard. Tijdens de restauratie ontstond het idee voor een uniek beveiligingssysteem voor bronzen beelden. Dit werd door de broers verder ontwikkeld en is nu op de markt gebracht onder de naam Trecco. Het Paard was het eerste beeld met dit systeem. Op 20 juni werd het Paard heronthuld door burgemeester Petra van Wingerden-Boers. Kijk voor meer informatie op www.trecco.nl

Burton schoenen

Dimitri en Iwan hebben handgemaakte Burton schoenen voor hun zelf laten maken. Na alle positieve reacties daarop hebben wij beloofd een rondleiding te regelen bij deze schoenenfabriek. Je kunt je per email (info@burtoncar.com) opgeven voor een exclusieve rondleiding op vrijdagavond 25 oktober (maximaal 17 deelnemers dus vol=vol) rond 17 uur bij Kops Schoenenfabriek in Schaik. Meer info over deze handgemaakte schoenen op www.kopsschoenen.nl. Na de rondleiding verhuizen we met zijn allen naar een gezellige Brabantse kroeg waar je eventueel ook nog wat kan eten. Waarom is dit zo leuk? Omdat dit bedrijf veel overeenkomsten heeft met Burton Car Company: Betaalbare kwaliteit, uniek, exclusief, Nederlands product, handgemaakt en een eerlijk bedrijf/product.


2CV-24H-race van Spa-Francorchamps

Op zaterdag 19 en zondag 20 oktober wordt weer geracet met ruim 60 2CV raceteams op het F1 circuit van Spa Francorchamps. Wij zullen weer aanwezig zijn met een gigantische onderdelenstand. Rij zaterdag warm aangekleed richting de Ardennen, beleef 's avonds en 's nachts de race vanuit een echte F1 pitbox, kampeer een nachtje op de 2CV-meeting of hotel en maak zondag een mooie toerrit door de omgeving van het circuit. Een echte kerel moet dit in zijn leven hebben meegemaakt.


Rotterdam Cityracing

De ESCBO wedstrijd van Siemens en Burton is gewonnen door het bedrijf WP Haton en de Fontys hogeschool. Als afsluiting mochten alle teams meedoen aan de Rotterdam Cityrace op 18 augustus. Tussen de diverse F1-auto's door mochten wij met 6 elektrische Burtons meedoen op de Coolsingel in Rotterdam. Bekijk hier de film 'Elektrisch rijden is sexy' die van de ESCBO is gemaakt!


Citron presse 2014

Op 28 t/m 31 mei 2014 staat weer een echte rally gepland waarbij alleen maar Citroën's mee mogen doen. Het is een geweldige rally voornamelijk door de mooiste stukjes van noord Frankrijk. Meer info op www.lecitronpresse.nl


...naar boven

 

 
   
 NIEUWE PRODUCTEN VAN BURTON 2CV PARTSSinds onze vorige nieuwsbrief in april zijn er weer ruim 25 nieuwe producten aan het 'Burton 2CV Parts' assortiment toegevoegd. We beschrijven hier de leukste/belangrijkste:


A1.6522 Grootlicht sein schakelaar
In Duitse eenden zit standaard een grootlicht sein schakelaar. Eigenlijk best handig. Dus daarom in ons assortiment voor een zeer betaalbare prijs van 6 euro en 5 cent.

A1.4389 Oliepijlstok buis 2CV
Wij hebben al jaren tekort aan dit buisje op onze revisie afdeling. Omdat de imitatie niet past hebben wij een betere gemaakt. Nu ook gewoon te koop voor 21,50 euro

A1.4456 Olievulpijp revisieset
Een kapotte Olievulpijp is een belangrijke reden van olielekkage veroorzaakt door overdruk in de motor. Diverse bedrijven hebben geprobeerd een nieuwe olievulpijp te maken met vaak matige resultaten. Wij denken de beste oplossing gevonden te hebben om gewoon de oude te reviseren met nieuwe goede kwaliteit rubbers. De velsrand wordt vervangen door een schroefsysteem waardoor je er altijd weer bij kan om schoon te maken of nieuwe rubbers te plaatsen. Zie onze animatiefilm De prijs voor het hele set is 49,95 euro.

A1.6311 Olievulpijp manometer
Om goed te kunnen zien of je olievulpijp nog werkt hebben wij een handige en betaalbare manometer gemaakt. Eenvoudig af te lezen en handig op te hangen aan je motorkapstang/sluiting? Prijs 15 euro.A1.8329 Veerpot 2CV RVS nieuw
De laatste jaren hadden we steeds tekort aan oude veerpotten om ze te reviseren. Bovendien was het terugsturen van deze zware krengen ook veel te duur uit Verweggistan. Nu leveren wij ook volledig nieuwe in RVS in een stevige verpakking. Prijs 189 euro per stuk.


A1.5707 Remblokkenset 2CV keramisch
Echt waar! Wij hebben keramische remblokken ontwikkeld voor een 2CV! Ze remmen beter, slijten minder, piepen niet en zijn ook nog betaalbaar voor maar 15,95 euro per set.


A1.5885 Remschijfkoelkappen set

Wanneer je de originele koelkappen nog hebt om je remschijven dan zullen je remmen minder snel aan de kook raken. Vaak zijn echter deze koelkappen afgebroken of zijn de plastic slangen weg. Onze nieuwe zijn lichter beter en sterker. Onze prijzen zijn:


A1.5744 Remleiding doorvoer tule in achteras
Uit het midden van de achteras steekt de remleiding die vervolgens wordt beschermd met een schuimrubber doorvoertule. Deze is vaak slecht of zoek. Nu te koop bij BCC voor 2,50 euro.


A1.7754 Stuurkogelhuis 2CV links en rechts passend
Eindelijk een stuurkogelhuis met de juiste draad en verbeterd door extra gaatjes voor de borging en een zeskant om een steeksleutel op te kunnen zetten. Topkwaliteit voor een redelijke prijs zoals jullie gewend zijn. Prijs 18,90 euro.


...naar boven

 

 
   
 WIST U DAT?


….. Een Burtonrijder van Zuid Afrika naar London wil rijden binnen de recordtijd van 10 dagen en 13 uur?
….. Wij stagiaires zoeken in werkplaats en webshop die eventueel daarna bij ons een baan kunnen krijgen?
….. Wij de eerste 72 winterbanden al weer hebben verkocht terwijl de winter nog niet is begonnen?
….. Ex-collega Bart een kroeg is begonnen in Varseveld genaamd 'de aftrap'?
..... Iwan heeft gesproken op het Bovagcongres voor 1100 autobedrijven?
..... Onze oldtimerverzekering door zijn lage prijs en uitstekende voorwaarden als warme broodjes over de toonbank vliegen?


...naar boven

 

 
   
 AGENDA

Wat:

Wanneer:

Waar:

Meer informatie:

24H Spa Francorchamps 18-10-2013 - 20-10-2013 Spa, België www.24h2cv.be
Vermogensbankdag 26-10-2013 Startrick, Terborg www.startrick.nl
Kerstvakantie (BCC gesloten) 24-12-2013 - 04-01-2014 BCC, Zutphen www.burtoncar.com
Interclassics & Topmobiel 17-01-2014 - 18-01-2014 Maastricht www.ic-tm.nl
Nieuwjaarsborrel en BOC ledenvergadering n.n.b. BCC, Zutphen www.burtonownersclub.nl

...naar boven

 

 
   
 OPMERKELIJK

Breien in het kwadraat

Inkopen gedaan in Frankrijk

Burton als lesmateriaal


...naar boven

 

 
   
  Wilt u deze nieuwsbrief niet meer ontvangen, klik dan hier om u af te melden.
U kunt ook onze online versie van de nieuwsbrief openen.
 
 
Copyright 2010 Burton Car Company