Nieuwsbrief maart 2013

Click here for the English version  
   
 

De sneeuw is nog maar net opgedroogd en de Lente is begonnen. Voor sommigen zullen de auto’s uit een diepe winterslaap gehaald moeten worden en daarvoor hebben wij een aantal nuttige tips om dat soepel en zonder ochtendhumeur te laten verlopen. Lees maar snel verder in de nieuwsbrief die weer bol staat van de leuke weetjes, foto’s en interessante ontwikkelingen.. Veel plezier!


In deze nieuwsbrief:


 
   
 

 

NIEUWS

Komend seizoen.. Wat gaat er allemaal gebeuren?

Er staat weer van alles op de planning voor de liefhebbers van 2CV’s of aanverwanten dit seizoen. Zo zijn er in mei twee evenementen vlak achter elkaar, dit zijn CitroMobile en de Franse Nationale meeting. CitroMobile vind plaats in de Expohallen in Vijfhuizen op 4 en 5 mei. Een evenement waar iedereen met een Citroën aan zijn of haar trekken kan komen. In het hemelvaartsweekend (8 t/m 12 mei) is er weer een Nationale meeting in Frankrijk. Deze vind ditmaal plaats vlakbij Le Mans (650 km van Utrecht). Dit is zeker één van onze favoriete 2CV evenementen van het jaar. Gemiddeld komen er zo’n 3.500 Eenden op af en dat is al een magistrale gebeurtenis op zich.  Daarnaast kun je er goed shoppen als je nog onderdelen nodig hebt en het is ook nog eens een prachtige omgeving om een stukje te toeren.

Midden in de zomer (31 juli t/m 4 augustus) staat de Wereld Meeting gepland die dit jaar in Spanje plaats vind. Uit alle windstreken stromen de Eendjes toe om weer een geweldig evenement neer te zetten. Deze editie wordt gehouden op een enorm circuit waar ook allemaal leuke dingen op georganiseerd worden. Dus plan je vakantie in de buurt van Alcaniz in Spanje en breng een bezoekje aan de Wereld Meeting.


Ik-wil-een-Burton-VIP-dag (26 mei) en Open dag (30 juni)

Voor de (aankomende) Burton liefhebber staan er twee leuke evenementen in de planning. Op zondag 26 mei aanstaande organiseert Burton Car Company op onze thuisbasis een speciale dag voor mensen die graag meer willen weten over de Burton, namelijk de Ik-wil-een-Burton-VIP-dag. Ben je er nog niet helemaal over uit of de Burton iets voor je is? Of wil je graag een kijkje nemen bij ons in de keuken? Dan is dit je kans.. Er zijn maar beperkte plaatsen dus meld je snel aan via loek@burtoncar.com, je kunt je ook aanmelden via Facebook (zie evenementen).
Op het programma staan o.a.: workshops 'hoe stel ik mijn Burton samen', 'rally rijden', 'polyester', '2CV techniek' en een rondleiding door de fabriek. Kijk voor meer informatie op www.burtoncar.com

Op zondag 30 juni aanstaande is er weer een ouderwets gezellige open dag waar iedereen van harte welkom is. Er valt van alles te zien en beleven. Er is natuurlijk een grote bonte verzameling Burton's te zien waar je mooie ideeën op kunt doen voor je eigen auto, een 2e hands markt met leuke snuisterijen, echte frieten uit de HY van Manfried, spring plezier op een enorm luchtkussen voor kleine en grote deugnieten, een top 25 van super aanbiedingen in de winkel en nog veel meer.. Kijk voor meer informatie en tijden op www.burtoncar.com


Wederom uitbreiding bij BCC (ook in crisistijd)

De auto-industrie zit in een zware crisis maar niet bij ons. Wij moeten gewoon weer uitbreiden. Ons magazijn puilt uit en onze revisieafdeling is weer te klein geworden. Dus een 3000 kubieke meter magazijn erbij en een 3x zo grote revisie afdeling. Wij hebben ook flink geïnvesteerd in ons indrukwekkend machinepark. Op de opendag van 30 juni wordt de nieuwe revisie werkplaats officieel geopend. Het komende jaar staat ook een uitbreiding van de winkel op het programma.


Martin 15 jaar bij BCC

Onze eerste werknemer werkt inmiddels al weer 15 jaar bij ons. Martin Schouten (alias: de Prum) zie je als broekie op deze foto nog echt werken, inclusief vieze handen. Het waren mooie tijden..


Het Kan Vriezen Het Kan Dooien rit 2013

Misschien wel de stoerste rit van Nederland, de HKV HKD tocht, viert dit jaar op grootse wijze haar 10-jarig jubileum. In het weekend van 2 en 3 maart werd de tocht der tochten verreden, met 40 open Burton Sportcars en een enkele andere Citroën 2CV-afgeleide auto. Het programma op zaterdag speelde zich af in het Sauerland (Duitsland), met start en finish in Bad Fredeburg. Op zondag reed de bonte karavaan terug van Bad Fredeburg naar Nederland, waarbij er gefinisht werd bij BCC. Meest spectaculaire regel uit het reglementenboek is zonder twijfel regel 5: “Het gebruik van een dak (softtop of hardtop) is niet toegestaan, en zal worden bestraft met een gezinsverpakking strafpunten!”. Met een sneeuwhoogte van 40 cm. in het dal van Bad Fredeburg en het ijs op de tanden was het weer een prachtige barre tocht… Maar gelukkig hebben we de foto’s nog:


Handige tip: Hoe krijg je een 2CV motor uit zijn winterslaap?

Na lang stil staan kan een 2CV motor nog wel eens moeilijk willen starten. Hoe krijg je de motor nou weer snel aan de gang? Zet de auto de voorafgaande avond aan de lader zodat de accu volgeladen is. De brandstofpomp kan droog staan na lang niet gebruikt te zijn. Haal het benzineslangetje dat vanaf de brandstofpomp naar de carburateur gaat los aan de carburateurzijde. Laat dit slangetje voorzichtig vollopen met benzine of remmenreiniger. Ruim gemorste brandstof op zodat er geen brand kan ontstaan! Probeer nu eens te starten. Geef tijdens het starten pompend gas (gebruik geen choke). Slaat de auto nog niet aan? Neem dan het luchtinlaatrubber van de carburateur (rubber dat loopt van het luchtfilter naar de carburateur). Laat een tweede persoon tijdens het starten voorzichtig wat remmenreiniger in een spuitbus in de eerste trap van de carburateur spuiten (gaat als eerste open als je gas geeft). Neem in acht dat het werken met vluchtige gassen gevaarlijk kan zijn en zorg dat je ten alle tijden bedacht bent op gevaren. Krijg je de motor niet uit zijn slaap neem dan gerust even contact met ons op en dan proberen we je te helpen.


...naar boven
 
   
 

 

NIEUWE PRODUCTEN VAN BURTON 2CV PARTS


De productie van nieuwe onderdelen hebben wij de afgelopen maanden nog eens wat opgeschroefd! Ons nieuwe onderdelenmerk ‘Burton 2CV Parts’ wordt inmiddels over de hele Wereld verkocht aan Eend specialisten.


A1.1114 Rem- en benzineleidingklemmetje speciaal

De originele klemmetjes die je in het chassis plaatst om de brandstof- en remleiding mee vast te maken zijn enorm lastig te monteren en gaan snel stuk. Daarom hebben wij een nieuw type klem ontwikkeld die uit één deel bestaat en perfect blijft zitten en heel makkelijk te monteren. Prijs: 1,50 euro per stuk

 

A1.5360 Klepseals set

Heb je wel eens gezien dat je Eend blauw rookt? Vaak wordt gedacht dat dit aan de zuigerveren ligt maar meestal zit het probleem in de verkeerde klepseals. Een klepseal zit in je cilinderkop en sluit de ruimte om de klepsteel af. Wij leveren seals van echt rubber die goed afsluiten en dus juist niet van teflon. Prijs 7,95 euro.


A1.9315 Wieldopbout RVS

Een echte eye-catcher van de Eend zijn de wieldoppen met de centrale bout. Helaas was de kwaliteit  van deze bout de laatste jaren beroerd en ging die al snel roesten. Nu leveren wij alleen nog maar een RVS variant die eeuwig mooi blijft glimmen. Prijs 2,75 euro per stuk.


A5.0908 M9 borgring origineel handrem excentriek

De borgring is een speciale carrosseriering die bol is en een ribbelprofiel heeft. Beide dragen er aan bij dat de moer niet los loopt. Prijs 0,90 euro per stuk.


A1.4352 Oliekoeler 2CV6

Onze eigen oliekoeler voor de 2CV6 is nu ook leverbaar en daardoor voor net geen 50 euro al aan te bieden! Dan neem je toch niet het risico bij een motorrevisie om de oude vol met vuil en slijpsel te laten zitten? Prijs 49,50 euro.


A1.8357 Trekstang kort voorzijde / A1.8355 Trekstang lang achterzijde

Het enige onderdeel van het veersysteem dat wij nog niet zelf produceerden kunnen wij nu eindelijk leveren in de originele maatvoering, treksterkte, schroefdraad en sleutelmaat. Prijs 12,95 euro per stuk.


A1.8329 Veerpot RVS compleet nieuw

Compleet nieuwe veerpot RVS, dus geen oude veerpotten meer demonteren, terug sturen en alle ellende die daar bij komt kijken. In de veerpot zitten nieuwe veren, binnenbussen met teflon (geen astbest), trekstangen en omhuld met een mooie RVS cilinder. Geweldig toch? Prijs 189,99 euro.
NB. De veerpotten blijven ook nog leverbaar als revisie/retourdeel (A1.8321) dan kosten ze 149 euro per stuk.


A5.0130 Dashboard parker 2CV RVS

Dashboard parkers waren helaas niet meer te krijgen. Daarom nu in het assortiment, identiek aan het origineel maar dan van RVS. Prijs 0,80 euro per stuk.

Nieuwe sleutelhangers in het assortiment!
Na veel enthousiaste reacties op de 2CV, Dyane, AK en Burton sleutelhangers kunnen wij nu met gepaste trots de volgende iconen aan de collectie toevoegen: DS, HY, Ami, Mehari en Traction. Prijs? Net geen 6 euro.
...naar boven
 
   
 

 

WIST U DAT?


….. De 2cv is de zuinigste auto tot nu toe, volgens dit artikel.
….. De revisiemannen ‘Theo en Alex’ nu ook een ruwheidsmeter in hun paradijs hebben?
….. Er een maatpak voor de 2CV door ons ontwikkelt wordt?
….. De monteurs ‘Peter en Robert’ een 2CV compleet aan het restaureren zijn voor de VS?
..... Sommige Burton Electric’s in de ESCBO battle van Siemens zelfs achterwielaandrijving krijgen?

Deze moet Lego gaan uitbrengen:

Al sinds 1986 in het bezit van dhr. Hulsebos de KJ-05-JL.

Emma Watson (bekend van Harry Potter) wil best gezien worden met een Eend..

Een Burton van Ducks United in de film ‘Verliefd op Ibiza’

Miss Nederland (Natalie den Dekker) poseert bij de Burton van Anton en Carla Fens:


...naar boven

 

 
   
 

 

AGENDA

Wat:

Wanneer:

Waar:

Meer informatie:

BCC gesloten (Koninginnedag) 30.04.2013    
Citromobile 04.05.2013 - 05.05.2013 Vijfhuizen www.citromobile.nl
Nationale meeting Frankrijk 08.05.2013 - 12.05.2013 Lavaré Frankrijk www.burtoncar.com
Ik-wil-een-Burton-VIP-dag 26.05.2013 Zutphen www.burtoncar.com
Pech-onderweg-dag 01.06.2013 Zutphen www.burtonownersclub.nl
Vermogensbankdag 08.06.2013 Startrick, Terborg www.burtonownersclub.nl
Open dag 30.06.2013 Zutphen www.burtoncar.com
2CV Wereld Meeting Spanje 31.07.2013 - 04.08.2013 Alcaniz, Spanje www.2cvspain2013.com
24h Spa Francorchamps 11.10.2013 - 13.10.2013 Spa Francorchamps, België www.24h2cv.be

...naar boven

 

 
   
  Wilt u deze nieuwsbrief niet meer ontvangen, klik dan hier om u af te melden.
U kunt ook onze online versie van de nieuwsbrief openen.
 
 
Copyright 2010 Burton Car Company