12.19. Warme lucht ventilator

Een warme lucht ventilator is biedt zowel in een 2CV als Burton uitkomst. Hij zorgt ervoor dat de warme lucht beter naar het interieur wordt geleid en verbeterd de ontwaseming. Deze handleiding beschrijft de montage in een 2CV, met behulp van de montageset voor de ventilator (art.nr. A1.8908).

 

 

 

 

Bij een 2CV wordt de ventilator geplaatst in de warmteslang, in het bovenste (kortste) gedeelte dat naar de voorruit loopt.

 

 

 

U dient hiervoor de warmteslang door te snijden, en een gedeelte van de isolatie aan de binnenkant van de slang te verwijderen. Zorg dat de ventilator goed in de slang past en luchtdicht afsluit. U kunt de stukken slang met een Ty-rap of een slangklem vastzetten.

 

 

 

Voor het aan- en uitzetten van de ventilator plaatst u een extra schakelaar in het interieur van de auto. Zie hiervoor het schema.

 

 

 

1. Zoek met spanningszoeker of multimeter een draad die spanning geeft, zodra u de auto op het contact zet met de sleutel. Gebruik den kabelsplitter die is meegeleverd in de set, om hiervan een draad af te takken.

 

 

 

2. Plaats de meegeleverde zwevende zekering, zekering 10A.

 

 

 

3. Monteer de schakelaar met behulp van montageplaat in het interieur. Verbind de aangelegde kabel met een van de geïsoleerde schuifstekkers.

 

 

 

4. Gebruik weer een van de schuifstekkers, en voer de draad verder door het schutbord naar de warme lucht ventilator.

 

 

 

5. Verbind de draad met de + van de ventilator, gebruik de meegeleverde verbinder.

 

 

 

6. Klem het schroefoog aan de massadraad van de ventilator. Het schroefoog sluit u aan op de massa-aansluiting (een tapeind) van de carrosserie, nabij de accu.

Plaatsing ventilator
 

Plaatsing ventilator

Schema hete lucht ventilator
 

Schema hete lucht ventilator